Flytt

| Postat i: Allmänt
0
Det är den 29e september och idag är det exakt en månad sedan vi flyttade hit. Idag är också dagen vi byter hem för tredje gången. Och imorgon byter vi hem för fjärde gången. Inatt sover vi på hostel och imorgon sover vi i lägenheten som kommer vara vårt hem en lite längre tid framöver. soft äre.

Katta är på jobbet så vi, susanna och jill, fixar med flytten. vi har precis klarat av fas ett, städningen, och håller nu på med fas två, dricka och äta upp allt som finns kvar i vårt kylskåp. Vi äter paprika och skålar med piña colada och vin! soft äre.

Skål
 
/ J&S
 

Skuggor

| Postat i: Allmänt
1
Klockan nio igår morse bankade en polis på vår dörr och väckte oss. Eller han väckte Susanna. Jag och Jill fattade ingenting men kunde höra hur han gormade ute i hallen om någon bil som vi skulle flytta på. Susanna fattade ingenting och skrek panikslaget på hjälp. Jag fattade fortfarande ingenting men Jill lyckades gå ut och förklara att "wir haben kein auto" var på han gick. Inte ens ett 'förlåt för att jag väckte er och var otrevlig'. 
 
Resten av dagen deppade vi och försökte lyssna på peppande rockklassiker såsom "Living on a prayer", "Eye of the tiger" och "Here I go again".
 
I morse var jag ute och powerwalkade i Victoriapark som ligger vid Mehringdamm,det var mycket fint och större än vad jag fattade tror jag. Sedan åkte vi till Witterbergplatz och jag fick jobb som städare på ett hotell och ikväll ska vi fira med vin och blaa blaa blaaaaaaah.
 
Ingenting som hände efter klockan halv sex igår morse är viktigt överhuvhudtaget. Det har snart gått två dygn sedan vi såg Ellie sist. Fyran är splittrad. Bordsplacering är numera löjligt osymetrisk. Kylskåpet gapar tomt på Cola zero och Ellies skratt ekar inte längre i lägeheten. Den fjärde räven har lämnat hålan. 
 
/K
 
 
 

Vi ses snart

| Postat i: Allmänt
0
"Hej alla barn nu är det barnprogram, titta här vad farbror Melker tar fram:
Två apelsiner och en banan, så har vi gjort ett könsorgan!"

Idag har åkte vi till köpcentret Alexa för att shoppa lite, men det slutade mer med att vi åt mat istället för att sedan åka tillbaka hem. Väl hemma i Mehringdam satte vi oss på något slags fik där vi rökte vattenpipa i någon timme och nu sitter vi hemma i lägenheten. Aris ligger i sängen, tjejerna sitter runt en dator och tittar på youtubeklipp medan jag packar. Varför packar jag? Jo, jag ska med blandade känslor åka hem till Sverige igen. Men ni blir tyvärr inte av med mig helt. Jag ska blogga lite från Sverige och jag kommer komma tillbaka som den sanna krigare jag är. Så vi hörs snart vänner! 
 
På återseende,
Ellie Bellie 
 
 
 
 
 

Sightseeing

| Postat i: Allmänt
0
Efter en ganska lång diskussion bestämde vi oss igår för att besöka konstmuséet Pergamon. Jättetaggade anlände vi sedan 3 minuter efter stängningstid och promenerade då istället till Berliner Domen eftersom att vi craveade något sorts kulturarv. 
 
Väl inne fick vi vara med om en liten andakt på tyska innan vi gick upp för tusen trappsteg som skulle leda oss till balkongen med fantastisk utsikt över hela Berln. Susanna blev lite höjdrädd och Ellie och Aris sprang iväg, förmodligen för att göra något kärleksfullt, typ rista in sina initialer i stenräcket eller ta bilder på sina sammanflätade händer, jag vet inte, men jag och Jill njöt i fulla drag, även om Sus nervöst bad oss att sluta när vi lutade oss över räcket för att se hur högt upp vi var. Alla överlevde och vi lämnade kyrkan oskadda. 
 
Efter att vi handlat på Kaufland åkte vi hem och krökadel lite. Helt plötsligt var klockan kvart över ett och då hade vi suttit och pratat minnen i över fyra timmar. Jag, Jill, Aris och Ellie (susanna stannade hemma) promenerade då ner till Mehringdamm för att se vad som var öppet. Vi gick in på första bästa bar och insåg efter ett tag att det var en transbar. Runt klockan fyra gick vi hem igen och nu ligger jag i sängen medan Jill ligger och skrattar åt tidningen 'Boner - das lustmacher magazin' som vi fick med oss hem från transbaren. 
 
Alldeles strax ska vi ut på stan. Det är nog den enda planen vi har för idag.
 
puss
 
/K
 
 
 
 
PS. Glömde bort två grejer! Igår var det en tant som gav oss fingret för att Ellie gick på gatan och skrattade. Det var enda anledningen. Skratt.
Sedan åt vi för första gången på Mustafa's Kebab..MUNORGASM

Gästbloggning

| Postat i: Allmänt
0
Tjena!

Fick den stora äran att gästblogga för tjejerna då jag just nu är en gäst i deras nya hemstad, Berlin!
Fantastiskt ärofyllt måste jag säga, tack!

Lite kort info om resan hit:
RyanAir, 500 spänn, tur o retur, värt? Ja!

Anlände igår förmiddag runt 09.00 och fick träffa min flickvän Ellinor för första gången på 3 veckor vilket var helt fantastiskt. Träffade de andra tjejerna strax efter det vilket också var väldigt kul, juana tjejer minst sagt! Blev en rätt lugn första kväll med lite röpang och bärs i deras lägenhet. Jill och Sus bestämde sig dock för att ta sig vidare in mot stan för att klubba men kom inte in, synd! Ni kanske får mer info om det från Jill och Sus om ni har tur. 

Idag är det museum som står på schemat. Tror det precis bestämdes att det blir Pergamon vilket faktiskt kan bli riktigt trevligt, antikt kulturarv är aldrig fel att titta på! Tror även det har planerats för en stabilare barrunda vilket kan bli väldigt trevligt här i Berlin, omväxling från Södermalm och Ågatan är aldrig fel! 

Jag vill avsluta med att tacka tjejerna för att jag fick komma hit och hänga, ni är riktigt jävla bra! Har haft en helt fantastisk sommar med er och längtar tills ni kommer hem skapligt till nästa! Ta det lugnt med kröket och tyskarna, onödiga ord egentligen då jag vet att ni är ansvarsfulla och ordentliga. Föräldrar hemma i Sverige behöver inte oroa sig. See you later alligator, juan jamena hej kung #specialautumnmoments

Med vänliga hälsningar,
Aris
 

Kallt, kallt, kallt

| Postat i: Allmänt
0
Well hello.
Här har hösten inte bara knackat på dörren och smygit sig på, utan gjort inbrott med dunder och brak. Verkar dock inte som jag hann vänja mig då jag fryser konstant. Eftersom jag just nu sitter iklädd två stickade tröjor + munktröja, byxor, sockor och filt men fortfarande huttrar välkommnar jag tips för att bli varm med öppna armar.

Efter en trevlig kväll med vår nya vän Victor och hans kompis Chris (om jag inte minns fel) igår valde vi att inte ställa klockan idag. Sen frukost och nu ligger tjejerna i sina sängar med sina datorer och jag sitter vid köksbordet och gör samma sak. Fyra bilder från de senaste dagarna tänkte jag visa: 
Vi hittade den tyska versionen av vår vän Toste. Det syntes bättre i verkligheten. You had to be there, så att säga.
Vi har druckit gott kaffe, gått tusen mil och pussats i regnet. Samma dag tog även Susanna en springnota och vi fick gratis Coca-cola Zero i en mataffär. 
Vi har förfestat tillsammans. Eller med datorerna, beror på hur man ser det. Ska tilläggas dock att vi lade ner datorerna för att förfesta med varandra istället strax efter att bilden togs. Vi är inte helt socialt inkompetenta.
Vi har posat framför grafittiväggar, varför vet jag inte.

OCH: Imorgon får vi hit en väldigt kär gäst, men vem tänker jag inte avslöja!

/E
 

Veckoslut

| Postat i: Allmänt
0
Livet i denna fantastiska stad rullar på som vanligt, och fastän hösten sakta men säkert smyger sig på trivs vi väldigt bra i vår lilla lägenhet i Kreuzberg. 
 
Igår stötte jag(Katta), Susanna och Ellie på ett par mycket stiliga soldater när vi besökte Checkpoint Charlie och vi kunde absolut inte säga nej när de frågade om vi ville bli fotograferade tillsammans med dem. Det spelade ingen roll att det kostade 2€. Förmodligen för att de var så stiliga. 
 
Idag har vi alla varit ute på stan och utövat en del vardagsmotion. Ett uttryck vi använder ganska friskt här i Berlin. Att ta trappan istället för rulltrappan när man är på väg upp från tunnelbanan är ett typsikt bra exempel på vardagsmotion. 
 
Just nu utövas dock inte mycket vardagsmotion alls. Vi sitter alla framför varsin dator. Ellie framför Desperate Housewives, Jill framför Buffy the vampire slayer och Susanna framför Supernatural. Om två timmar beger vi oss mot Rote Bete för att dricka öl med vår alldeles nyfunna vän Victor och hans rumskamrat. 
 
Skål på er!
 
/K
 
 

Sverigedagen

| Postat i: Allmänt
0
Igår var jag och Susanna ute och sökte jobb på irländska pubar. Under dagen träffade/hörde vi sammanlagt 8 människor som pratade svenska varav en lite otippat var från Mjölby och körde blåklintsbuss. 

På kvällen åkte vi till Jills jobb där vi fick smaka citronte och träffa hennes trevlige arbetskamrat Tino aka Heath Leadger. Är det något det finns gott om i den här stan så är det look-alikes och människor som är extremt bra på att fickparkera. 

Nu ska vi söka lite mer jobb. 

Hejhej

/K

En dag i lathetens tecken

| Postat i: Allmänt
0
Idag har vi ätit frukost. And that is pretty much it. Vi valde att sova ut idag (läs: sova bort hela dagen) så frukosten stod inte på bordet förrän sena halv tre. Nu har Jill gått till jobbet och jag, Katarina och Susanna sitter fortfarande kvar på samma ställe som vi gjort sedan vi städat bort frukosten. Förutom den minimala promenad jag och Katarina nyss gjorde till dimman precis nedanför lägenheten för att köpa choklad. 
Katarina för sin mensvärk och jag för att tröstäta lite. Tycker inte ens om choklad egentligen. Men det känns alltid lite bättre på något sätt, lite lättare att vara ifrån alla jag saknar. So thank you chocolate för att du förgyller våra liv, och eftersom dagens blogginlägg blev så torrt och tråkigt får ni istället se hur det gick till när vi (Susanna) lagade mat (och dansade) igår. Ljudet är kasst, men dansen är fantastisk. Lovar.


/E

Nya frisyrer x3

| Postat i: Filmer
0
Idag var det Katarinas och Susannas tur att bli klippta och så vidare. Jag och Jill stannade dock hemma för tanken på att hänga på Starbucks är sedan igår inte lika mysig och lockande. Med tanke på bristen på sömn jag fått senaste nätterna sov jag några timmar och Jill pysslade lite med sin dator. Sedan gick vi och köpte persikor och godis. Med andra ord dagens enda motion för sedan kom KatSus hem nyklippta, nyfärgade och snygga som satan. Då lagade vi mat och nu ligger vi alla utslagna med matkoma. Vi ansträngde oss dock för er skull med en till liten videoblogg, för att visa frisyrerna. Here you go!



/E

Första videobloggen

| Postat i: Filmer
0
 /J & E

This is us

| Postat i: Allmänt
0
Nu har vi sett den. Och för er som inte vet är det en film om One Direction. 
Vi hade biosalongen för oss själva.
Vi fattar ingenting.
 
/K
 

Fortfarande Starbucks

| Postat i: Allmänt
0
Jaha. Nu har vi suttit här i fyra och en halv timme och eftersom att internet är begränsat till två timmars effektiv användning känner vi oss nu väldigt ineffektiva. 
 
Ordlekar står just nu på agendan, och spänningen är olidlig när det kommer till vad vi ska lyckas hitta på för att döda ytterligare tre timmar. Minst. 
 
Förresten är det här typ sjunde gången vi är på Starbucks och de har fortfarande inte lyckats stava mitt namn rätt. God people! 
 
/K
 
 
 

Förmiddagste på Starbucks

| Postat i: Allmänt
0
Halv åtta satt vi runt frukosbordet imorse med påsar under ögonen och frektventa gäspningar. Gröt med hallonsylt, knäckermacka med tomat och örtsalt och en kopp te Earl Grey fick som alla andra morgonar tysta kurrande magar. Nu kanske ni undrar vad sjutton fyra tjejer gör uppe halv åtta en söndag? Jo, som Katarina lite löst berättade för er här om dagen blev vi tidigare under veckan haffade av en tjej som frågade om vi ville få håret fixat. Vilket är precis vad Jill gör just nu. Hon ska dessutom bli stylad och antagligen fotograferad. 
"Kom osminkad och ta med klackskor" hade den smått bögiga frisören sagt till henne på brytig engelska. Så vi sitter på Starbucks med varsin dator i knät och en varm kopp te i handen, väntar på henne och fattar typ ingenting. Hon har iallafall fått ett schema för dagen och det verkar som att hon kommer vara klar halv fem. Vi får lite griniga uppdateringar om att hon har fått sitta och vänta i över två timmar snart. Men hon har fått en latte i alla fall, så lite nöjd är hon.
Förebild tänkte jag erbjuda er eftersom jag senare ikväll uppdaterar er med en efterbild. 

Auf Wiedersehen!
/E
 

Morgonen/eftermiddagen efter

| Postat i: Allmänt
0
Igår var en speciell dag. Medan Jill jobbade sitt första pass på en koreansk restaurang åkte vi resterande tre till något ställe jag varken kan stava, säga eller kanske rent utav inte ens vet namnet på för att söka jobb. Vilket kanske inte riktigt gick precis som vi tänkt oss. Vi kom till vår slutdestination, frågade efter vägen till en Irish Pub som vi letade efter och fick till svar att vi skulle sätta oss en buss till något annat stället som jag heller inte kan stava, säga eller rent utav inte vet namnet på. Det visade sig vara dryga 100 meter vi skulle sitta på denna dubbeldäckare tills vi skulle gå av igen. Där fick vi syn på Starbucks och bestämde oss för att det kanske ändå inte är menat att söka jobb på fredag den trettonde. Så där satt vi med våra kaffe/chailatte/varm choklad och morotskaka/new york cheesecake i över en timme, för det tyckte vi att vi var värda när det ändå var internationella chokladdagen. Inte för att vi åt choklad. Men svull som svull tyckte vi och sedan åkte vi hem med ett par matkassar rikare efter ett stopp på Kaufland. Sedan drack vi öl. Sedan åkte vi på technoklubb. Sedan kom vi hem halv åtta imorse. Sedan sov vi till halv fyra. Nu har vi ätit frukost och vi har insett att vi aldrig kommer vilja gå ut i Sverige igen. Berlin it is.

/E
 
 
 
 
 

07:23

| Postat i: Allmänt
0
Morgonen är här och vi kom precis hem från en klubb i Friedrichhain.
Det finns en bild,
God natt
 
/K
 

Jag saknar Aris

| Postat i: Allmänt
1
/E

Lätt

| Postat i: Allmänt
0
Vi firar nialls födelsedag med lite krök.
och internationella chokladdagen

/K

Från en liten perfektionist

| Postat i: Allmänt
0


Godmorgon vänner. Det här är mer ett testinlägg för mig än ett inlägg där jag berättar vad vi har gjort för spännande saker under dagen. Det är så att blogg.se har valt att göra om bloggappen och nyfiken som en mus var det klart jag uppdaterade så fick nosa på det nya. Typ som när man köpte ett expansionspaket till Sims när man var liten (läs 18 år) och man inte kunde vänta på att få använda de nya sakerna spelet erbjöd. Bara det att nu blev överraskningen en besvikelse. FÖR JAG KAN INTE LÄNGRE ÄNDRA STORLEK PÅ BILDERNA I MINA INLÄGG GENOM APPEN. Vilket gör att det inte kommer se bra ut på själva bloggen sen. Det stör mig så jävla mycket. Men som sagt, därför lägger jag upp två obetydliga bilder för att se om det stör mig så mycket att jag måste in och fixa med HTML-koder och skit igen eller om jag klarar av detta missöde. Återstår att se.

/E

-

| Postat i: Allmänt
0
sus missade den här bilden
/K

Vilken dag

| Postat i: Allmänt
0
Idag har vi haft flyt ska ni veta. 
Efter frukost i lägenheten gjorde vi upp en plan för hur vi smartast skulle ta u-bahn till alla irländska pubar i Berlin men bestämde oss för att ta en kaffe på starbucks när vi kom till kurfürstendamm för det var vi lätt värda. Heh. 
Väl där kommer det fram en brud och frågar om vi ville vara hårmodeller, 'ahlätt' sa vi och fick åka upp till en jävligt fancy hårsalong där vi var och en blev undersökta av tre frisörer/stylister, så på söndag/måndag ska vi alla klippa och färga håret gratis. Softed dag säger vi.
 
Nu ska vi kröka och fira.
 
Hej på er!
 
/K
 
 

Tjäna

| Postat i: Allmänt
0
Nu, förstår ni, är jobbsökandet igång på allvar. Katta, Jill och jag har åkt u-bahn fram och tillbaka, gått runt på olika ställen och försökt att få lämna cv:n. I dag var vi huvudsakligen på den enorma gallerian Alexa vid Alexanderplatz. Det vanligaste svaren vi fått under de senaste dagarna är:
 
1. "Nej, tyvärr, du måste prata tyska."
2. "Nej, tyvärr, det är fullt."
3. "Nej, tyvärr, du måste vara bög." 
 
Det sistnämnda hände mig när jag råkade söka jobb på en gaybar. Det var lite snopet. Hursomhelst, vi gör framsteg också! Jill ska på någon typ av arbetsintervju imorgon på en restaurang. Visst håller ni tummarna? 
 
Det är lite snålt med bilder från jobbsökardagarna, det är inte så himla mycket att ta kort på, men har får ni två i alla fall
/S
 
 

Tisdag

| Postat i: Allmänt
0
Dagarna bara rullar på här. Vi är mitt uppe i jobbsökande och igår kväll var vi i Neukölln och kollade på när jills mammas kusins man Andy Fite spelade på en bar. Efter ett par öl tog vi dock u-bahn hem igen och lyckades på vägen bli medbjudna på beachvolleyboll ikväll, men med tanke på att åskan PRECIS dundrade till över Kreuzberg är det tveksamt om vi orkar pallra oss ut i det nu pågående spöregnet. Får se vad det blir av den här dagen.
 
-K
 
 

Schwiebusserstrasse

| Postat i: Allmänt
0
 /K

Guten tag!

| Postat i: Allmänt
0
Tar tillbaka allt jag sa mitt förra inlägg. Nya lägenheten är KUNG!
 
-K

Angående den nya lägenheten

| Postat i: Allmänt
0

Vi känner oss redan som hemma - det står en ganska stor ko i köket

Och resten av lägenheten är också så jävla bra

/S


Guten morgen!

| Postat i: Allmänt
1
Ville bara säga att idag flyttar vi från Weserstrasse till Schwiebusserstrasse där vi ska bo i 17 nätter för att sedan återvända till förstnämnda den 24 september. Det känns lite som hemma nu, vi kommer sakna det. 
 
-K

'ello

| Postat i: Allmänt
1
Nu är det chefredaktören på pffht.blogg.se som skriver. Alltså Susanna. I skrivande stund ligger jag i sängen, i princip redo att sova. Tidigare under kvällen sa vi adjö till The Majority Says.  Ännu tidigare under kvällen satt vi, de sköna rävarna, på balkongen. Temperaturen var skön och priset på vinet vi drack var också skönt. Med andra ord var det snorbilligt.
 
Vår första fredag i Berlin har sett ungefär som de andra dagarna, det vill säga, vi sover länge,
äter frukost (idag blev det gröt), jag, Jill och Katta kollar på Smash, Ellie kollar på Pretty Little Liars, fixar oss lite och runt kl sexton lämnar vi lägenheten för den dagliga upptäcktsfärden. Dagens mål var en aning turistiga. Vi var på naturhistoriska muséet och vid Brandenburger tor. Himla intressant. Här kommer lite bilder
och imorgon ska vi på balkandisco.
/S

Freddie

| Postat i: Allmänt
0
Jag vet inte om det hör hit, men idag skulle världens bästa människa fyllt 67 år och jag vill bara uppmärksamma det. Om en liten stund ska vi bege oss mot Hard Rock Café för att fira hans födelsedag.
 
Mustascherna på,
Grattis Freddie!

-K
 
 
 

Hepårre

| Postat i: Allmänt
0
Det här är mitt och jills första blogginlägg så ni får ursäkta hur amatörmässigt det kommer bli, Idag sov vi till klockan tolv, förutom jag(katta) som ensam var tvungen att gå upp vid 8 och åka till Wittenbergplatz och hämta vinterkläder av min tyska vän. Fick 20€ och gratis käk så det var värt. Vi har också varit vid Svenska kyrka och fikat, mycket givande. Sedan har vi ikväll ätit fisk och potatis, det var mycket gott. Nu ska vi dricka bärs och knulla alla brudar.

Hepårre
/K&J

INNE

| Postat i: Allmänt
0

Tog oss bara en timme
/E


Utelåsta

| Postat i: Allmänt
0

Vi kommer inte in i vår egen lägenhet. Jo, vi har nycklar men låset vägrar samarbeta.


First night out

| Postat i: Allmänt
0

Ikväll ska vi ut och socialiserala (visst kan man säga så?). Just nu sitter vi i köket och dricker lite innan vi ska bege oss ut. Idag har vi inte gjort någonting i princip. Bara handlat och lagat jävligt god mat. Jag har skypeat med Aris också, dagens finaste händelse.
/E


Måndagskväll

| Postat i: Allmänt
1

Mätta och belåtna ligger vi nu i våra sängar och myser framför filmen från vår musikal "Hairspray" som vi satte upp i våras. Regnet ville förfölja oss på stan idag så det blev en kortis. Men vi hann med lite softa butiker, lite kaffe, lite gå vilse, lite buss och lite tunnelbana. Regnet verkar fortsätta kvällen ut så det blir nog hemmakväll för oss idag med. Inte mig emot.
/E


Första morgonen

| Postat i: Allmänt
0

Nu har vi precis ätit vår första frukost i Berlin, inte supergott men jag antar att det tar ett tag att veta vilka produkter vilka man ska köpa och inte köpa. Igår tog vi det lugnt, gick ut och åt och satte oss sedan på balkongen med lite vin/öl. Mysfaktorn var på topp och vi hann dessutom träffa en annan tjej som hyr ett rum i lägenheten vi bor i just nu. Tjejerna fick dessutom för sig att klippa varandras hår. Ny stad - ny frisyr, utlovar bilder inom en mycket snar framtid. Nu ska vi göra oss iordning och ta en dag på stan.
/E


Äntligen hemma

| Postat i: Allmänt
0

Efter mycket om och men ligger vi nu i vår tillfälliga lägenhet, smått utslagna efter att ha dragit runt på våra stora resväskor genom staden. Vi hade tänkt sova lite och sen gå ut på jakt efter mat som de krigarkvinnor vi är. Skämt å sido: det är ganska najs här. Vi hörs snart!
/E