Gott nytt!

| Postat i: Allmänt
0
Återigen knackar helgen på vår dörr och vi tillbringar denna fredagsafton i den trygga värmen från lägenheten tillsammans med Sigrid. 
Ikväll ska vi fira kinesiskt nyår på klubben Chesters. Vi har egentligen ingen aning om vad det innebär mer ser evenemangsbeskrivningen "POP MUSIC" som ett ypperligt tillfälle att få dansa till något annat än techno. 
 
I veckan började vi skriva på vår nya musikal "OPT"(förkortningen får för tillfället förbli en hemlighet för känsliga läsare, spekulera fritt!) som handlar om en handfull ungdomar i Berlin som försöker hitta rätt väg i livet. Kom ihåg att om tio år, när vi spatserar på New Yorks gator efter vår första slutsålda show som blev en ofantlig succé, att det var här ni hörde om den först. 
 
Imorgon tar vi en tripp till Ikea igen för att handla en vitlökspress och diverse dylikt, samt för att fly lite till platsen som oundvikligen påminner mest om Sverige och Linköping. 
 
Från de tre rävarna och Siggan -
Trevlig helg!
 
/K
 
 

Vår?

| Postat i: Allmänt
1
Nej kanske inte riktigt än. Senaste veckan har vi haft 10 minus och snö och man tycker att vi borde vara vana vid denna kyla men icke. Vi har efter en kort diskussion kommit fram till att man aldrig någonsin vänjer sig samt att man aldrig verkar kunna vara nöjd. För nöjda var vi ju inte heller i somras när vi gick runt på emmaboda, svettandes som flodhästar och bad om en enstaka kall vinpust. Vi finner oss helt enkelt i situationen och pulsar på mot dylika aktiviteter i denna härliga stad. 
 
Vi har nu dykt rakt in i tredje veckan på Deutschakademie och vi trivs alla väldigt bra. I Susannas grupp är alla bästa vänner och som en liten familj far de runt på allt från caféer till knytkalas. Även om min och Jills grupp inte är lika kreativ så går det jättebra ändå.
 
Jag har också hunnit fylla 20. Elsa var här på besök och på min födelsedag dök också Timo, Emil och Axel upp. Dagen började med champagnefrukost i badet och mer än så behöver jag inte säga för en dag som börjar med skumpa och bubbelbad KAN inte sluta dåligt. 
 
Förra veckan flyttade också Sigrid och Oscar in i vårt lilla kollektiv så nu bor vi fem personer på Schwiebusserstrasse 8. Det tycker rävarna är så himla trevligt.
 
Nu är januari snart över, och vi har efter ännu en kort diskussion fastställt att det bara är en månad kvar till mars a.k.a den första officiella vårmånaden. Vi lever alltså med längtan efter ljusare tider i våra hjärtan och hoppas att frågetecknet i rubriken snart ersätts av ett utropstecken. 
 
Kram på er!
 
/K

Susanna delar med sig

| Postat i: Allmänt
0
Hej hej. Det var längesen. Eftersom jag återigen har en mobil som är utrustad med kamera har jag några bilder från nyår exempelvis som jag skulle kunna dela med mig av. Kul va? Här kommer de.
Dagen innan nyår kom Fredrik, Sanja och Cornelia till Berlin. Vi introducerade den så kallade "Schlesi-pizzan"
för dem innan vi dansade till techno.
 
Nästa dag brunchade vi. Mamma och pappa, när ni kommer hit och hälsar på ska vi också äta här. Säger bara det. 
 
Det var sista dagen på 2013 och vi njöt av solen.
 
Kollade på stora bubblor vid Brandenburger Tor.
 
Köpte blomkransar och blev lyckliga.
 
Köpte Piña Colada och blev ännu lyckligare. 
 
Njöt ännu mer av solen.
 
Strövade långt och länge och trivdes.
 
Klättrade i träd och dylikt.
 
Gömde oss även bakom träd. 
 
Fortfarande med kransar i hår fortsatte vi med nyårsfirandet lite senare under kvällen. Mat, mousserande vin, tolvslag osv, osv. Fint. 
 
/S

Do I wanna know?

| Postat i: Allmänt
0
 
Här sitter vi och tar oss ett glas vin efter en dag fylld av träning, städning och jobb(för jills del). 
 
Vi har precis skypeat med Ellie och det var mycket trevligt. 
 
Föräldrar på Facebook har varit ett återkommande samtalsämne och imorgon ska vi träffa Oscar och Rebecka för lite fika. 
 
Här får ni en bild från när vi lussade för Angelica. 
 
PUSS
 
/K
 
 

Nytt år nya blablabla

| Postat i: Allmänt
0
2014. Det liksom klingar annorlunda. Vilket i och för sig kanske inte är så konstigt eftersom vi lämnar ett helt år bakom oss och kliver in i ett nytt. Jag har blandade känslor inför nya saker. Det är främmande, kanske lite läskigt men samtidigt något uppfriskande som öppnar upp för nya möjligheter. Nyårslöften har för mig alltid varit ett obligatoriskt tillfälle att skriva upp mål för de kommande 365 dagarna som jag förhoppningsvis, men inte alltid, håller. Det känns skönt att ha en morot framför sig så att inte ännu 52 veckor passerar utan att jag märker det. 
 
2013. 13. Tretton. Ett tal som för mig personligen medfört mer tur än otur. Detta år har jag varit med om mycket, lärt mig nya saker, skaffat mig nya erfarenheter och nya bekantskaper. Jag tog studenten efter många år i skolbänken. Jag blev flickvän. Jag flyttade fram och tillbaka från Berlin. Jag har mottagit sämre besked och jag har mottagit fina besked. Jag har gråtit många tårar då saknaden av älskade vänner har trängt sig på. Men jag har framför allt växt ännu lite mer som person. 
 
2014. Du har mycket att leva upp till. Men du har också mycket att lära dig från det passerade året. Än så längde sköter du dig bra. Den första februari blir jag sambo och dessutom Linköpingsbo bara ett stenkast ifrån min kära mor och syster. Vi får väl se vad mer du kan hitta på åt mig. 
 
/E

Fredag

| Postat i: Allmänt
0
Här sitter jag och susanna vid köksbordet och lyssnar på deppig musik för att vi aldrig kommer att få gifta oss med Harry Styles. Soft är det.
 
Den 13 januari börjar vi också plugga tyska allihopa, det är vi väldigt taggade på. Fram till dess är vi väl typ lediga, fast vi måste leva extremt fattigt. Det blir kul.
 
Här får ni några gifs på världens vackraste människa.
 
Puss
 
/K